KADAYIFLI MAGNOLİA🍓

Tatlı sevenler için harika bir lezzet tarifini sizlere sunmaktan mutluluk duyarım🌿


Kadayıflı Magnolia🍓

Muhallebisi İçin;
-1 litre süt 
-1 kahve fincanı Mısır nişastası
-2 yemek kaşığı un 
-1 su bardağı şeker 
-1 paket vanilya
-1 paket krema 
-2 yumurta sarısı
Meyveler; 
-Çilek 🍓 
-Muz 🍌 
Kadayıf için; 
-Göz kararı Yaş kadayıf -2 yemek kaşığı tereyağı 
-İsteğe göre fındık, badem, ceviz

Yapılışı; 

⤏Muhallebinin malzemelerini (vanilya ve krema hariç) bir tencerede güzelce karıştırın ardından orta ateşte muhallebi olana kadar pişirelim ve indirmeden vanilyayı karıştırıp ocaktan soğumaya alalım. 
⤏O sırada tavamıza yas kadayıflarımızı minik minik yaparak tereyağı ile kavuralım. Ardından fındık veya badem veya cevizlerimizi ilave edelim. (-Konulmasa da olur) 
⤏Daha sonra soğuyan muhallebimize 1 paket kremayı koyup mikser ile 2-3 dakika pütürleri kalmayacak şekilde çırpalım. 
⤏Meyvelerimizi dilimleyelim. Ve kaplarımızın en altına kadayıflarımızı üzerine soğumuş olan muhallebimizi dilimlediğimiz meyveleri koyalım. Üzerine tekrar kadayıf muhallebi ve en üste kadayıflarımızı tekrar serpiştirelim. Dolabımızda 10-15 dakıka soğutmaya bırakalım. Afiyetler olsun 👩🏻‍🍳👩🏻‍🌾
(Bu arada bu tatlıyı hemen 2-3 saat içerisinde tüketecekseniz kadayıflar çıtır çıtır olacaktır. Ancak biraz uzun süre sonra kullanacaksak kadayıfların maalesef yumuşama ihtimali oluyor. O yüzden uzun süre sonra tüketilecekse bisküvi ile deneyebilirsiniz🌸) 

Yorumlar